Johanna Thörnqvist

Webbredaktionen Västmanland

Har det hänt något som du vill dela med dig av? Då är du hjärtligt välkommen med material om vad som händer både i länet och i din krets.

För att ditt material skall kunna gå att publicera lätt och att det skall se fint ut, så är jag tacksam om du tänker på följande:

Bilder måste ha en storlek på minst 300kb men helst runt 1MB. Om du skickar större bilder så måste jag beskära dessa för att de skall gå in på hemsidan. Länkar vi sedan över till FB så finns inget space i bilden och då kapas ofta huvuden eller något annat.

Tänk också på innehållet i dina bilder. Försök att visa viltet respekt i din bild. 

Alla personuppgifter som skall publiceras måste ha ett skriftligt medgivande från personen i fråga. Det gäller bilder, resultatlistor, omnämnade i reportage osv. 

Medgivandeblankett hittar du här.

Ta med dig blanketten, den fylls i på plats med bläck och penna. Be berörda personer signera.

Ta kort på medgivandeblanketten och skicka med den i mailet.

Texter skall vara skrivna i Word eller något annat jämförbart ordbehandlingsprogram. Det går också bra att skriva texten direkt i ditt mail.  

Det jag kan göra med pdf-filer är att lägga dem som en länk för uppladdning i ett nytt fönster. De måste alltså kombineras med en annan text och helst också ett fotografi, annars syns de inte.

Skicka därför både text och bild separat tillsammans med en pdf om du vill att denna skall ligga för nedladdning. Pdf lämpar sig därför till årsprogram, styrelseprotokoll, resultatlistor mm. 

Excelfiler för resultatlistor och annat kan ni skicka som de är. Dessa kommer jag att göra en pdf av och sedan behöver vi en text som väcker intresse.

Stoppdatum för artiklar vi kan skicka vidare till Svensk Jakt är den 15:e varje månad för publicering månaden därpå.

Ditt bidrag skickar du till Webbredaktionen

 

Med vänlig hälsning

Kristina Nilsson, Webbredaktör Västmanlands Län

Webbansvarig Västmanlands Län
Kristina Nilsson

 

Senast uppdaterad den 11 aug 2021